Somon la cuptor cu sos de sampanie si portocala

de Bucataras Medi in Somon, 12 Feb 2010 | 11645 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -4 fileuri de somon
  • -1 portocala taiata bucati
  • -coaja rasa de la o portocala
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -cateva picaturi ulei de masline
  • -sare
  • Pentru sos:
  • -un cub de unt(circa 25 g)
  • -3-4 linguri de faina
  • -250 ml sampanie
  • -zeama de la o portocala
  • -1 portocala taiata cubulete
  • -un strop de sare
  • -putin piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la cuptor cu sos de sampanie si portocala:

 Se condimenteaza fileurile cu sare si se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline.Se presara pe deasupra coaja rasa de portocala si lamaie. Se aseaza intr-un vas in care am adaugat feliile de portocala si putina apa si se dau la cuptor.

Din cand in cand se stropesc cu sosul din vas si daca este nevoie se mai adauga cate putina apa.Cand sunt gata rumenite se scot pe un platou.

Separat se "confectioneaza" sosul.Intr-o tigaie se topeste untul; se adauga in ploaie faina amestecand continuu astfel incat sa nu se formeze cocoloase.(Cantitatea de faina poate varia in functie de cat de vascos vrem sosul.)Se stinge cu sampanie, turnand putin cate putin si amestecand cu ajutorul telului.Se adauga apoi zeama si cubuletele de portocala .Se amesteca pentru o buna omogenizare.Se condimenteaza cu sare si piper alb, dupa gust.La final acest sos se adauga peste peste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la cuptor cu sos de sampanie si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Bucataras Medi 1

23.03.2010, 13:08

Cu multa placere, Epurasha2bb......................ma bucur ca iti place.
Pup!

Bucataras Medi 1

23.03.2010, 13:09

Nadina , multumesc de vizita si aprecieri...................si mie imi place.
Pup!

Cris2711 1

20.07.2011, 17:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon la tava a la Cryss