Somon in crusta de migdale, cu salata si crutoane

de simona72 in Somon, 11 Apr 2013 | 5272 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt peste:

  • 3 fileuri de somon(eu am avut 4 medalioane nu f mari)
  • 2 linguri pline de migdale macinate
  • citeva frunze de patrunjel proaspat
  • citeva frunze de coriandru proaspat
  • sare
  • piper
  • 1/2 limeta
  • 2 linguri ulei de masline

pt salata:

  • 3 fire ceapa verde
  • 3 ridichi
  • o salata medie
  • 1 lingura caju prajite si sarate
  • 1 lingura arahide prajite si sarate
  • 1/2 limeta
  • sare
  • 1 lingura ulei de fistic

pt crutoane:

  • 2-3 felii de paine
  • 1 lingurita unt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon in crusta de migdale, cu salata si crutoane:

Pestele curatat si spalat se usuca cu un prosop de bucatarie, se condimenteaza cu sare si piper, se stropeste cu putina zeama de limeta si se lasa la frigider 30 minute. Intr-o farfurie intinsa punem migdalele macinate,patrunjelul si coriandrul taiate marunt, se amesteca cu migdalele. Pestele dupa ce a stat la frigider se da prin acest amestec si se prajeste intr-o tigaie cu 2 linguri ulei de masline. Se lasa 5 minute pe o parte si pe alta la foc mediu inspre mic, pina prinde o crusta aurie. 

Pt salata:legumele se spala, se curata si se taie ca pt salata, se amesteca cu sare, ulei de fistic si zeama de limeta dupa gust, iar la urma se adauga nucile caju si arahidele tocate (eu le-am pus in mojar si le-am zdrobit usor pe toate).

Pt crutoane:in tigaia in care am prajit pestele punem o lingurita de unt, iar peste adaugam painea taiata cubulete. Prajim painea la foc mare pina devine aurie si crocanta la exterior.  Servim pestele cu salata, iar peste salata punem si citeva crutoane.Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in crusta de migdale, cu salata si crutoane" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos de smantana si sofran