Socata reteta bunicii, cu zahar caramelizat

de alilianaa in Bauturi, 22 Mai 2017 | 6426 vizualizari

 

Socata reteta bunicii
Atat de parfumata si miros de copilarie. Ce mi-a placut anul acesta? Socul a fost curat, fara gaze, fara mult praf. Ploaia a fost minunata pentru aceste flori...

 

INGREDIENTE

  • Socata reteta bunicii
  • 400 g zahar
  • 4 l apa
  • 3 lamai taiate felii
  • zeama de la lamaie
  • 15 flori de soc
  • 2 grame drojdie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata reteta bunicii, cu zahar caramelizat:

Socata reteta bunicii

Florile de soc se spala si se pun la scurs, intr-o strecuratoare. 

Intr-o cratita cu fund gros, se pune zaharul la caramelizat. Cand se topeste si capata culoarea placuta a caramelului, se adauga apa ( atentie la aburi!!!!), se  lasa pe foc pana la dizolvare completa. 

Intre timp, intr-un borcan de 5 l, se pun florile de soc, lamaile taiate felii si zeama de lamaie, drojdia. Cand siropul de zahar se mai raceste putin, se pune in borcan peste celelalte ingrediente. Se amesteca bine si se acopera. Se tine pana cand atinge nivelul de aciditate dorit, dupa care se pune in sticle si se tine la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii, cu zahar caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

dantes 1

23.05.2017, 13:38

Buna si sanatoasa!

Rocsi 1

23.05.2017, 20:42

Ce gust si savoare trebuie sa aiba!

alilianaa 1

05.06.2017, 12:10

Tare bun e...multumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]