Snitele italiene cu carne de porc si parmezan

de AndrutzaP in Porc, 13 Apr 2016 | 2563 vizualizari

 

Noua ne plac mult snitelele, mai ales ca eu fac aproape zilnic sandwischuri pentru pachetul iubitului. Cum ne-am cam plictisit de traditionalele sniteleam zis ca putem incerca altceva. Reteta originala are si usturoi in compozitie, dar pe mine nu m-a atras ideea.

 

INGREDIENTE

  • 10 snitele carne de porc (10 bucati potrivite ca si marime)
  • 3 oua
  • 100 g parmezan ras
  • 50 g faina
  • 50 g pesmet
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei pentru prajit
  • sare, piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele italiene cu carne de porc si parmezan:

Fiecare bucata de carne se inveleste in folie de plastic si se bate cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Apoi, individual, se pudreaza cu sare si piper.

Apoi, in cate o farfurie asezati ingredientele astfel.

1-faina

2-cele 3 oua batute amestecate cu jumatate din cantitatea de parmezan ras

3-pesmetul amestecat cu restul de parmezan si cu patrunjelul tocat marunt

Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt si asezati-o la indemana, langa aragaz.

Fiecare bucata de carne o treceti prin toate cele 3 farfurii, in ordinea prezentata mai sus. Acoperiti carnea cat mai bine, pe toate partile.

Prajiti snitele in ulei incins foarte bine. Le lasati la prajit pana se intareste crusta de la suprafata (atunci cand apucati snitelul cu un cleste sa ramana "batos")

Cand sunt gata (conform instructiunilor de mai sus) le luati din tigaie cu un cleste si le puneti direct in tava pusa langa aragaz.

Dupa ce ati prajit toate snitelele, le bagati in cuptorul preincins la 200 grade celsius pentru 10-15 minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

puteti adauga si usturoi in compozitia de pesmet, parmezan si patrunjel

2

nu lasati prea mult in cuptor snitele, se vor usca destul de repede

3

puteti folosi si carne de pui sau vita, in loc de porc

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele italiene cu carne de porc si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

13.04.2016, 20:54

Cred ca sunt asa bune!

mihaelar63 1

15.04.2016, 17:18

Bune

mihaelar63 1

15.04.2016, 17:38

UIte cum am preparat eu pestele . Mie mi-a placut si cu usturoi http://www.bucataras.ro/retete/crap-in-pesmet-a-la-italiano-33196.html

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne