Snitele cu cartofi copti si sunca taraneasca

de Ancutsa in Porc, 15 Ian 2018 | 2218 vizualizari

 

Şniţelele sunt preferatele mele. Îmi place să le servesc alături de risotto sau cartofi la cuptor cu mirodenii, unt şi caşcaval. De data aceasta am avut şi nişte şuncă ţărănească, prea puţină ca să pregătesc ceva din ea, aşa că am adăugat-o peste cartofi. Dacă mai am şi salată de sfeclă în frigider, e perfect pentru mine şi ai mei :)

 

INGREDIENTE

  • 8 felii cotlet de porc
  • 2 ouă bătute bine
  • 1 tavă cu pesmet amestecat cu faină
  • 6 cartofi
  • Câteva felii de şuncă ţărănească
  • Mirodeniile preferate (sare, piper etc)
  • 50 g unt;
  • 100 g caşcaval ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele cu cartofi copti si sunca taraneasca:

 

 

Se curăţă cartofii, se spală şi se taie rondele. Se fierb în apă cu puţină sare, apoi se scurg şi se răsfiră pe o tavă pregătită cu hârtie de copt.

Se adaugă printre cartofi şi şunca ţărănească tăiată fâşii sau cubuleţe, după cum vă place.

 Se presară mirodeniile preferate. Se adaugă şi fâşii de unt, caşcaval ras şi se dă tava la cuptor până se rumenesc toate.

 Între timp, se bat feliile de cotlet de porc cu ciocănelul de şniţele.

De obicei se dau prin făină, ou, apoi pesmet, dar mie îmi place să le tăvălesc bine mai întâi prin ouăle bătute, apoi prin făina amestecată cu pesmetul pe o tavă. Se prăjesc şniţelele în uleiul bine încins până se rumenesc.

 Poftă Bună!

 

 

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/01/snitele-cu-cartofi-copti-si-sunca.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele cu cartofi copti si sunca taraneasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din carne de porc