Slanina fiarta cu boia si usturoi

de MotanLaOale in Mezel de casa, 8 Mar 2017 | 39615 vizualizari

 

Slanina fiarta in zeama de varza este foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg slanina cu soric
  • 1 ceapa mica
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingura piper boabe
  • 7-8 foi dafin
  • 1 lingura coriandru
  • 1,5 litri zeama de varza
  • sare grunjoasa
  • boia dulce pentru crusta
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina fiarta cu boia si usturoi:

Slanina se portioneaza si se pune intr-o cratita, presarata bine cu sare.

Se tine in sare 4-5 zile si se intoarce zilnic.

Se scoate din sare, se spala cu apa rece si se lasa la scurs.

Se pune intr-o cratita si se toarna deasupra zeama de varza si se completeaza cu apa, daca este nevoie.

Se pun foile de dafin, piperul, coriandrul si ceapa curatata, intreaga.

Se fierbe la foc mic, 1 ora, pana intra furculita usor in slanina.

Se opreste focul si se pune usturoiul curatat si pisat in cratita.

Se amesteca bine, se pune un capac si se lasa sa se raceasca slanina in zeama in care a fiert.

Se scoate, se pune ata de agatat si se lasa la zvantat insirate pe un bat.

Se freaca cu boia bine pe toate partile si se pune la rece (pe balcon) insirate pe bat, pentru 1-2 zile.

Se poate pastra in congelator pentru mai mult timp.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina fiarta cu boia si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

ieri la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati de Bucuresti