Carnati taranesti

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 28119 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata
  • 300 g slanina
  • 25 g sare
  • 2 g piper
  • 3 g usturoi
  • cimbru
  • intestine subtiri
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati taranesti:

Carnea de porc se trece prin masina de tocat, adaugandu-se la fiecare kg 25 g sare. Se amesteca totul si se lasa 1 zi la temperatura de 16-18 grade. Dupa ceea se adauga la fiecare kg de carne 300 g slanina fara soric, taiata cubulete mici, 2 g piper si 3 g usturoi. Totul se amesteca foarte bine.

Se formeaza carnatii, se toarna peste ei apa rece, apoi se gata la zvantat. Dupa 24 de ore, se pun la afumat pentru 2-3 zile.

In tehnica de preparare trebuie sa se tina seama de urmatoarele indicatii:

    * carnea trebuie bine framantata, adaugandu-se apoi cubuletele de slaninasi din timp in timp apa. 1 kg de carne bine framantatapoate absorbi pana la 100 ml apa calduta.
    * la umplerea matelor trebuie avut grija sa nu ramana spatii goale, dar daca totusi se intampla se va intepa locul respectiv cu acul
    * umplerea matelor nu se va face prea indesat, caci altfel pot crapa
    * daca compozitia este prea consistenta, atunci inainte de legarea matelor se vor netezi cu mana pentru uniformizare.

Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati taranesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Caltabos a la Costi