Muschi file de casa

de Bunica in Mezel de casa, 9 Apr 2013 | 19677 vizualizari

 

Da duminica trecuta,cand a fost emisiunea"Romania te iubesc"si a vazut Matei cum se fac mezelurile a zis ca nu mai mananca mezeluri cumparate.Sa-mi faci tu!zise baiatul.Si Bunica s-a conformat.

 

INGREDIENTE

  • o bucata muschi de porc
  • o lingurita ulei de masline
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • ierburi aromate
  • 400ml. zeama de varza
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura suc de rosii
  • 50 ml. vin
  • o lingurita piper boabe
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi file de casa:

Am luat o bucata muschi de porc,aproximativ 700g.

Se spala carnea,se sterge cu u prosop din hartie si se taie pe lungimea fibrei,subtiid-o cat se poate.

Bucata de carne subtiata se unge cu ulei,sareaza si condimenteaza dupa gust.Eu am folosit condimentele trecute la ingrediente.

Am rulat-o si am lasat-o peste noapte,pentru a se intrepatrunde aromele.

A doua zi dimineata,am rulat-o stras si am legat-o cu ata destul de strans.

Intr-o cratita de 3l.am pus muschiul rulat,zeama de varza,foile de dafin si 400ml. apa.Am fiert la foc potrivit cam 2 ore.

Intr-o alta caratita mai mica am pus vinul, sucul de rosii ,piperul boabe si o parte din compozitia de la fiert .Am bagat-o la cuptor pentru a se rumeni frumos.

Am scos muschiul,l-am pus pe o tava iar deasupra un capac din lemn si o greutate pentru a se presa..Dupa cateva ore ,am luat greutatea,am desfacut ata si a fost tocmai bun de mancat.

Se poate servi si ca fel principal alaturi de o garnitura si o salata.

 

TIPS-URI

1

Stim toti ca muschiul de porc este fad si atunci am folosit uleiul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi file de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrama de gasca - mezel