Slanina fiarta cu boia si usturoi

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 2 Mar 2016 | 5234 vizualizari

 

Este o specialitate care se serveste pe platourile de aperitive in special iarna si nu numai.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de slanina
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingura boabe de piper
  • 2-3 foi de dafin
  • 3-4 lg de boia de ardei dulce
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina fiarta cu boia si usturoi:

      Intr-o cratita inalta si incapatoare se pun la fiert 4 litri de apa in care adaugam 2-3 lg de sare.Adaugam piperul,foile de dafin, 3-4 catei de usturoi si slanina.

      Fierbeti 40 de minute si verificati cu furculita, daca furculita intra usor in slanina, inseamna ca este fiarta. Se scoate slanina fiarta intr-o strecuratoare si se lasa pana se zvanta bine.

      Intre timp facem mujdeiul. Frecam cateii de usturoi striviti cu putina sare pana devin ca o pasta. Se adauga incet uleiul pana devine cremos. Condimentam cu piper si boia si omogenizam bine.

      Am asezat bucatile de slanina pe o tava si le-am frecat pe toate partile, inclusiv pe sorici si prin crapaturi.Se pune in frigider peste noapte.

TIPS-URI

1

Slanina nu se fierbe prea mult pentru ca v-a deveni moale si neapetisanta.

2

In loc de apa puteti folosi zeama de varza (moare).

3

Optional puteti adauga cateva boabe de ienibahar.

4

Slanina dupa ce a fiert trebuie lasata sa se scurga bine de apa si sa se raceasca inainte de a o unge cu mujdeiul obtinut.

5

Daca bucata de slanina este prea mare o puteti taia in 2-3 bucati cand o puneti la fiert.

6

Slanina se fierbe la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina fiarta cu boia si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Catalina L 1

05.03.2016, 12:30

ioi ce-mi place

elucubratiiculinare 1

05.03.2016, 17:51

o delicatesa, dar incerc sa o pap numai de craciun

mihaelar63 1

09.03.2016, 17:28

Buna slaninuta !!! Mi-a placut ca stii Dovada tipsurile

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Slanina fiarta cu boia si usturoi