Sursa de inspiratie: revista Practic in bucatarie ( reteta din Moldova)
Fiind ceva cu totul si cu totul nou pt mine nu am vrut sa risc prea mult, si am facut doar o portie mica.Rezultatul.-surprinzator de bun.
Se curata floarea de cotoare si se baga in apa cu o sita.
Se clateste bine si se scurge. apa se da in clocot si se opareste cu ea floarea, apoi se pune in cratita cu totul si se fierbe la foc iute pana scade cam un sfert din apa.
Se strecoara floarea, se lasa zeama sa se stampere putin si sa se aseze pe fund impuritatile.
Se strecoara apoi din nou, cu grija sa ramana pe fund depunerile, se pune zaharul si se lasa la foc mic la inceput, pana se dizolva zaharul, apoi se da focul iute si se lasa sa fiarba pana se leaga siropul.
Cand incepe sa faca spuma groasa, e gata.
Se opreste focul si cu o lingura de lemn se amesteca intr-o singura directie pana se racoreste nitel si incepe sa se lege si sa-si schibe nitel culoarea.
Se adauga zeama de lamaie , se mai amesteca tot in aceeasi directie, apoi se toarna in borcan.
Mie mi-a iesit doar un borcam de 300 g.
Dupa ce se raceste , se zahariseste.
E foarte dulce si buna la gust...acu nu stiu daca a iesit cum trebuia...dar mie-mi place....