Serbet din flori de salcam

de adasev12 in Dulceata / Gem, 11 Mai 2013 | 7372 vizualizari

 

Sursa de inspiratie: revista Practic in bucatarie ( reteta din Moldova)
Fiind ceva cu totul si cu totul nou pt mine nu am vrut sa risc prea mult, si am facut doar o portie mica.Rezultatul.-surprinzator de bun.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 g floare de salcam aleasa
  • 400 g zahar
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 600 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Serbet din flori de salcam:

Se curata floarea de cotoare si se baga in apa cu o sita.

Se clateste bine si se scurge. apa se da in clocot si se opareste cu ea floarea, apoi se pune in cratita cu totul si se fierbe la foc iute pana scade cam un sfert din apa.

Se strecoara floarea, se lasa zeama sa se stampere putin si sa se aseze pe fund impuritatile.

Se strecoara apoi din nou, cu grija sa ramana pe fund depunerile, se pune zaharul si se lasa la foc mic la inceput, pana se dizolva zaharul, apoi se da focul iute si se lasa sa fiarba pana se leaga siropul.

Cand incepe sa faca spuma groasa, e gata.

Se opreste focul si cu o lingura de lemn se amesteca intr-o singura directie pana se racoreste nitel si incepe sa se lege  si sa-si schibe nitel culoarea.

Se adauga zeama de lamaie , se mai amesteca tot in aceeasi directie, apoi se toarna in borcan.

Mie mi-a iesit doar un borcam de 300 g.

Dupa ce se raceste , se zahariseste.

E foarte dulce si buna la gust...acu nu stiu daca a iesit cum trebuia...dar mie-mi place....

Daca ti-a placut reteta noastra "Serbet din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri cu serbet