Gem de capsuni cu ghimbir

de susu in Dulceata / Gem, 21 Iun 2016 | 3227 vizualizari

 

 O nebunie, am nimerit niște capsune parfumate...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de capsuni coapte
  • 1 cescuta de zahar,
  • 200 gr
  • Zeama de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni cu ghimbir:

Capsunile se spala cu apa și zeama de lamaie ca sa-si pastreze culoarea apoi  se amesteca impreuna cu zaharul si restul de jumatate din zeama de lamaie. Se lasa cel putin 3 ore dupa care o parte din capsuni se blenduiesc si se pun pe foc impreuna cu restul de capsuni si siropul lăsat. Indepartam spuma ori de cate ori se strange, lasam sa scadă și spre final cand este aproape gata adaugam și ghimbirul ras prin razatoarea fina astfel încât gemul va avea și un efect terapeutic. Eu am pus 1 lgt ghimbir dar nu prea s-a simtit, mai bine puneti cate putin si gustati pe parcurs ca este destul de puternic. Lasam sa fiarba vreo ora pana se leaga . Punem gemul în borcane încălzite și dam la cuptor sa prinda o pojghita deasupra. Capacim borcanele si le punem la cald pana a doua zi. Cantitatea de zahar este cu aproximatie, dacă aveți capsuni mai dulci reduceți cantitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Visine facute dulceata