Semilune

de Michelle in Prajituri, 11 Dec 2009 | 15506 vizualizari

 

am deschis caietul meu de retete...si am dat peste aceasta super prajitura...trebuie facuta neaparat de sarbatori...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 lg apa,
  • 12 lg zahar
  • 10 lg faina
  • 2 lg cacao
  • praf de copt
  • Crema:
  • 800 ml lapte
  • 6 lg zahar
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 250 gr unt
  • nuca de cocos

 

Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semilune:

Facem crema: se fierbe laptele cu zaharul se adauga budinca,iar cand se raceste se adauga untul.

Blatul: Se separa oualele, galbenusurile impreuna cu zaharul se omogenizeaza, iar albusurile se bat spuma cu apa.

Se unesc cele doua compozitii, se adauga faina , praful de copt si cacao.

Se da la cuptor, iar ca sa ne dam seama ca e gata facem testul cu scobitoarea (se inteapa cu scobitoarea, iar daca aceasta iese curata, inseamna ca e gata)

Dupa ce se coace si se raceste se taie in forma de semiluna,cu ajutorul unui pahar.

Semiluna se taie pe din doua, se unge cu crema pe dinauntru si roata pe dinafara,iar apoi se dau marginile unse cu crema prin nuca de cocos...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Semilune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Michelle 1

13.12.2009, 15:55

draga mde care cele doua compoziti?
tava de la cuptor,

Rodie 1

09.10.2010, 15:56

multumesc Michelle, foarte bun3!

elena1988 1

02.02.2011, 16:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata, nuci si mascarpone