Savarine

de Ina in Prajituri, 26 Aug 2011 | 24425 vizualizari

 

Reteta preluata de la Gabytza , care mi-a recomandat si varianta, ca ea avea doua variante :P

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 250 gr faina
  • un ou
  • 200 ml lapte
  • un plic cu drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • Sirop:
  • 8 linguri cu zahar
  • 400 ml apa
  • o esenta rom
  • Umplutura :
  • gem de caise
  • frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Intr-o cana diluam drojdia uscata, frecand-o  cu o lingurita de zahar si o cescuta de lapte cald .

Faina o turnam toata intr-un vas , apoi adaugam oul, restul de lapte, sarea si uleiul. Adaugam amestecul de drojdie si amestecam bine pana  obtinem un aluat  de consistenta unei smantani .

Lasam aluatul la dospit pana-si dubleaza volumul .

Ungem formele de savarine cu ulei, apoi  le umplem cu aluat.

Se rumenesc usor cuptorul preincalzit, apoi se scot din forme si se lasa sa se raceasca.

Separat facem un sirop din zahar caramelizat, peste care adaugam 400 ml. apa si o esenta de rom.

Intoarcem savarinele, taiem un capacel pe jumatate si  insiropam. Capacelul il ungem cu gem, iar peste gem si in interiorul savarinelor decoram cu frisca.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Morminte dulci