Trebuie sa recunosc ca la reteta asta am fost mai mult fotograf. Din cand in cand sotul trece la oale si face ce stie el mai bine, scoici, pacat ca e cam rarut :)
Scoicile se pun in apa cu o lingura de sare. Dupa vreo 5 minute se schimba apa si se mai lasa inca 5 minute, la fel, cu o lingura de sare, apoi se pun la scurs intr-o sita.
Intre timp taiem usturoiul feliute si tocam coriandrul.
Intr-o tigaie larga(cu capac) punem ulei de masline(2-3 linguri e suficient) si cand s-a incins adaugam usturoiul si coriandru si lasam pana incepe sa prinda culoare. Adaugam scoicile iar cand incep sa se deschida stropim cu vin. Amestecam putin, punem capacul si mai lasam cca 5 minute.
Luam de pe foc, stropim cu sucul de lamaie si presuram coriandru.
1
Scoicile care nu se deschid singure in timpul prepararii, le aruncam(pot fi stricate)
2
Scoicile si fructele de mare in general nu se pot consuma de catre gravide, contin o toxina care poate afecta sistemul nervos al copilului