Savarine cu spuma de capsuni

de mimmi in Prajituri, 19 Iun 2012 | 4200 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 250 g faina ,
  • 1 ou,
  • 200 ml lapte,
  • 1 plic drojdie uscata,
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei,
  • un praf de sare,
  • 300 ml frisca lichida,
  • 300-350 g capsuni,
  • Pentru sirop :
  • 200 g zahar,
  • 400-500 ml apa,
  • esenta dupa plac,
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu spuma de capsuni:

Dizolvam drojdia in lapte. Mixam oul cu zaharul, adaugam uleiul, laptele (cu drojdie), faina cernuta si un praf de sare. Mixam in continuare pana rezulta un aluat omogen cu consistenta unei smantani.

Ungem formele de savarina (mini tarte, muffins, ce aveti) cu putin ulei si le umplem cam 3/4 cu aluat. Le lasam la dospit 30 de minute dupa care le dam la cuptor pentru 30 de minute, pana se rumenesc frumos.

In acest timp pregatim umplutura si siropul.

Pentru crema mixam intr-un bol frisca. In alt bol zdrobim capsunii si ii adaugam peste frisca, mixand pana se incorporeaza total.

Pentru sirop fierbem zaharul cu apa pana s-a topit de tot zaharul si adaugam esenta (optional). Dupa ce s-au racit savarinele, li se taie cate un capacel, le tavalim bine in siropul de zahar si le umplem cu spuma de capsuni.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine cu pesmet