Savarine cu pesmet

de lia maria in Prajituri, 26 Ian 2012 | 9318 vizualizari

 

Chiar daca forma lor nu prea aduce a savarine, gustul in schimb este yumi, yumi.

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri zahar
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri pesmet fin
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • Sirop:  
  • 400 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 lingura esenta de rom
  • Pt ornare:  
  • 250 ml frisca indulcita
  • Dulceata de capsuni

 

Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine cu pesmet:

Separam ouale si intr-un bol batem galbenusele cu zaharul si vanilia, pana-si dubleaza volumul ,adaugam faina, si pesmetul si omogenizam. Separat batem albusele bine si le incorporam usor in galbenusuri.

Ungem formele foarte bine cu unt si le tapetam cu pesmet. Repartizam aluatul si le dam la copt pentru 25 minute(in cuptorul dinainte incalzit), sant gaat cand aluatul se desprinde de pe margini. Le lasam sa se raceasca. Intre timp fierbem siropul, doar cat sa se topeasca zaharul si-l dam la rece.

Trecem savarinele prin sirop, le asezam intr-o tava, cu tot cu restul de sirop. Dupa aproximativ 2 ore, siropul va fi absorbit in totalitate. Intre timp batem bine frisca si o dam la rece.

Cand servim, taiem un capac, umplem cu frisca si ornam cu dulceata de capsuni si frisca.

Ps: ne-avand forme de savarine, am folosit de minitarte.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine cu pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trandafiri cu dulceata si nuca