Savarine

de ana in Prajituri, 29 Oct 2010 | 5054 vizualizari

 

By Nadina

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 15 g drojdie
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • Pentru Sirop:  
  • 400 ml apa
  • 250 g zahar
  • 1 fiola esenta rom
  •  Pentru crema:  
  • Frisca

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Aluatul:Drojdia o dizolvam intr-un strop de lapte caldut ,apoi adaugam restul de ingrediente.Vom obtine o compozitie mai moale aproximativ ca cea de chec.

Eu am pus in forme de briose si am lasat sa creasca cca 30 de minute.Nu umpleti formele!

Dupa cele 30 de minute ,coacem la foc mic pana se  rumenesc.

 Preparam siropul,clocotind 1 minut zaharul cu apa ,dupa ce stingem focul adaugam esenta de rom.

Dupa ce guguloaiele s-au racit le taiem un capacel  mic si le insiropam bine bine.De preferat ar fi sa stea cateva ore la insiropat.

Umplem savarinele cu frisca batuta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

kamy 1

30.10.2010, 22:35

ana...vasazica...nu-i musai sa stea 10 ore la dospit....ce bine...fac si eu super arata5f

VERONICA2607 1

19.03.2012, 11:17

ce bune sunt!!!!

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 00:06

frumoasa savarina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura savarina