Sarmalute moldovenesti in cuib

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 30 Oct 2010 | 11389 vizualizari

 

am vazut intr-o emisiune tv o indragita interpreta de muzica populara gatind asa sarmalutele si mi-am zis ca trebuie s aincerc si eu...

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata amestec porc si vita
  • 100 g pancetta afumata
  • o varza mare
  • 3 maini de orez
  • o ceapa
  • o conserva de rosii decojita de 400 g
  • 3 lg bulion gros
  • marar, patrunjel verde, cimbru
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute moldovenesti in cuib:

mai intai am oparit varza si apoi am lasat-o 2 zile intr-un vas cu un fel de muratura  facuta din: apa, sare de lamaie, saere de bucatarie, 2 felii de paine si marar. nu prea agreez varza dulce la sarmale, dar in  lipsa de cea murata...trebuia s aimprovizez ceva...imi pare rau ca nu am facut in foi de vita, doar sunt o gramada...ieseau mai mici, mai aspectuase...

asa...

am taiat ceapa fff marunt...era si mai bine tocata prin masina, dar nu am...am pus-o pe foc cu ulei doar cat sa se inmoaie putin, apoi am adaugat rosiile din conserva tocate fff marunt ( fara suc), am lasat pe foc pana s-au amestecat aromele bine, dar fara sa se prajeasca, apoi am adaugat carnita si orezul spalat bine. am amestecat f bine totul, apoi am oprit focul, am mai adaugat marar si patrunjel verde si putin sare si piper, dupa gust.

varza am desfacut-o foaie cu foaie si am taiat cotorul gros la fiecare, apoi le-am portionat cat sa iasa sarmalute mici, cam trei dintr-o frunza. am lasat cateva frunze mari pt cuiburi. am format sarmalutele si in fiecare sarmaluta am pus la mijloc cateva bucatele de pancetta...atata afumatura am avut...le-am pus deoparte.

intr-un vas de ceramica am pus putin ulei, apoi am captusit cu varza si cotoarele ce au cazut de la frunze, am presarat putin marar si cimbru...sarmalutele gata formate le-am luat cate 4 si le-am infasurat in frunza mare , ca intr-un cuib, apoi le-am asezat in vas. cateva sartmalute mi-au ramas neinfasurate, fiindca varza nu a fost din pacate buna in totalitate, si am lucrat cam greu cu foile. ( cu siguranta data viitoare folosesc foi de vita de vie).

peste sarmale am  mai asezat frunze de varza sa se acopere bine, am turnat sucul de la conserva de rosii si bulionul amestecat cu o cana de apa.

am bagat vasul la cuptor la foc mic 2 ore jumatate...era si mai bine daca mai lasam macar jumatate de ora, sa fiarba ffff incet...dar nu am mai avut timp....fierte asa la foc mic se fac f bune, putin cleioase...excelente.

am servit cu smantana la masa. pofta buna!

TIPS-URI

1

sarmalutele ies f bune neaparat cu afumatura...de orice fel...

2

gatite in cuptor la foc ff mic, ies mult mai bune decat in cratita pe aragaz

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute moldovenesti in cuib" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

nadina73 1

31.10.2010, 20:54

chiar cum zice dia"tulaiiiiiiiiiiiiiiiiiii doamne "vreu si io vre-o 10 bucati5f

adasev12 1

01.11.2010, 17:03

nadina...din pacatae s-au cam terminat....dar data viitoare tu esti prima servita

adasev12 1

01.11.2010, 17:03

adriana...mersi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu fasole verde si sos de smantana