Cartofi taranesti

de iry-gabriela in Mancaruri cu carne, 6 Mar 2017 | 5601 vizualizari

 

Ce sa spun, usor de preparat, usor de mâncat.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 1 ceapă
  • 100 g de ceafă de porc afumată
  • 100 g de parmezan
  • 50 g de unt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi taranesti:

Pentru început, spălăm cartofi și ii punem la fiert cu tot cu coajă.

Separat, intr-o tigaie, calim un pic ceapa in unt până se inmoaie, după care adaugam ceafa afumată pe care am taiat-o cubulete.

Se va lăsa pe foc pana se va rumeni un pic si ceafa, amestecand din când.

După ce  cartofii au fiert, se vor curăța si se vor taia cuburi.

Cartofii se vor pune într-un vas termorezistent in care am pus un pic de ulei.  Peste ei se va adauga ceapa cu ceafa calita si parmezanul pe care l-am dat pe razatoare.

Am amestecat usor si am pus la cuptor pentru 30 de minute sau până cand se va forma o crusta maronie.

Se mai poate adauga parmezan si cand se va scoate din cuptor.

Se serveste ca si garnitură la friptură sau ca mine doar cu mămăligă si castraveti.

 

 

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi si kaizer, in loc de ceafă afumată.

2

Parmezanul se poate inlocui cu cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlete de porc cu cartofi noi si sos de coniac