Sarmalute in vas roman

de Sidy in Mancaruri cu carne, 8 Dec 2010 | 5696 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza de 1, 5 kg proaspata
  • 1/2 kg carne tocata de curcan
  • 1/2 kg carne tocata de porc
  • 150 g bacon afumat
  • 50-100 g orez
  • 1 ceapa
  • piper
  • cimbru
  • marar verde
  • 1/2 l bulion facut in casa
  • smantana ( optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in vas roman:

Se amesteca cele doua feluri de carne tocata si se mai dau o data prin masina de tocat, impreuna cu ceapa calita.Se adauga orezul spalat si scurs de apa si un varf de cutit cu piper si sare daca este cazul.

Varza cruda se opareste si i se taie nervurile prea groase.Se aseaza o foaie de varza pe palma intinsa , se pune o lingura rasa din compozitia de carne cu orez si se ruleaza frunza apoi se introduc capetele ramase libere, ale frunzei, astfel incat sa nu iasa umplatura, le fierbere.
Frunzele ramase se ruleaza si se taie subtire ca fideaua. Baconul se taie feliute subtiri.

Se pune un rand de sarmale in vasul roman( care OBLIGATORIU a fost tinut o ora si jumatate , scufundat in apa), peste ele fasii de bacon , cimbru apoi alt rand de sarmale si tot asa pina se termina sarmalele. Deasupra se pune varza taiata fideluta si marar verde tocat.
Punem apa cit sa acopere putin sarmalele si dam la cuptor. In momentul in care incepe sa fiarba, se reduce focul aragazului si se lasa sa fiarba cam o ora, apoi se pune bulionul si se mai lasa 10 min sa fiarba.

Se stinge focul si se lasa sarmalele in cuptor , pina la servire. Se poate servi cu smantana sau mamaliguta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Mihaela11_jo 1

08.12.2010, 14:22

Foarte aromate
La noi era intotdeauna" lupta" pentru varza taiata fideluta

kamy 1

08.12.2010, 17:19

sarmalele-s bune si fierte la soare dapoi in vasul roman 5f

MIUTA 1

08.12.2010, 21:17

5 furcu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecel umplut cu carne tocata