Sarmalute dezbracate

de Corinuta in Porc, 15 Sep 2010 | 8222 vizualizari

 

Urasc sa fac sarmale, dar lui Cristi ii plac mult, asa ca solutia de compromis am gasit-o in reteta aceasta:)

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata de porc
  • 2 cepe
  • 1 cescuta orez
  • 2 oua
  • 3 linguri de ulei
  • 1/2 legatura ptrunjel
  • 1/2 legatura marar
  • 750 ml suc de rosii
  • 400 ml supa de legume
  • sare, piper macinat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute dezbracate:

Se curata si se toaca ceapa si verdeata. Orezul se inmoaie in putina apa calda. Se caleste ceapa in ulei, cand devine sticloasa se scurge orezul, se adauga peste ceapa si se mai caleste putin, apoi se ia de pe foc.

Se adauga verdeata si carnea, sare si piper si se amesteca bine. Se bat ouale cu un praf de sare, se adauga in compozitie si se amesteca bine. Se formeaza cu mana sarmalutele si se pun una langa alta intr-un vas, se toarna peste ele sosul de rosii si putina supa.

Se dau la cuptor pentru aprox. 2 ore, completand cu supa din cand in cand.

Se pot servi cu mamaliguta si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute dezbracate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Bunica 1

18.09.2010, 09:50

Nu sunt deloc pudice sarmalele tale , dar sunt foarte bune pentru cei care oricum le dezbraca( dau varza altuia)

Corinuta 1

19.09.2010, 11:09

SidySylviaJulieNadinaBunicava multumesc!

-Marius- 1

24.12.2019, 17:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Terina de porc infasurata in bacon