Sarmalute de legume cu spanac

de epurasha2bb in Mancaruri de legume, 24 Noi 2010 | 5338 vizualizari

 

nu sunt de post ca le-am legat cu ou dar sunt tare bune!

 

INGREDIENTE

  • 1 legaturi spanac
  • 1 ceapa mare
  • 1 moroc
  • 1 ceasca de orez
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 1 varza mare
  • sare de lamaie
  • 1 lingurita de bors magic de la Maggie
  • cimbru uscat
  • o foaie de dafin
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de legume cu spanac:

Se toaca ceapa marunt iar morocvul se da pe razatoare.Se calesc impreuna in 3 linguri de ulei si se adauga apoi orezul spalat si fiert pe jumatate in apa cu sare.Se amesteca bine, se da un praf de sare si piper.Cand e gata se lasa sa se raceasca si se leaga cu un ou batut.

Varza se curata de foile exterioare palite. Se spala sub jet de apa rece si se scoate cotorul.Se pune la fiert in apa cu sare si o lingurita de bors magic .Apoi se scot foile si se lasa sa se raceasca, se indeparteaza vinisoarele mai tari si se umplu cu amestecul de legume.La mijloc in fiecare samaluta adaugam frunzulite de spanac oparite in apa cu sare si apoi rulam.Deasupra mai adaugam varza ramasa tocata pe care am presarat putina sare de lamaie si am frecat-o intre palme.Stropim cu bulion dezlegat in putina apa in care am adaugat si cimbru uscat .Se dau la cuptorul incins sa se rumeneasca!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de legume cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei crocanti