Saratele cu untura

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 22 Ian 2016 | 16370 vizualizari

 

Am facut o portie de saratele care s-a dovedit a fi insuficienta, asa ca va trebui sa le repet cat de curand. Sunt excelente de rontait oricand si oriunde!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 lgt sare
  • 400 g untura
  • 2 oua
  • 50 g drojdie
  • 100 ml apa minerala
  • 2-3 lg smantana
  • 1 ou pt uns
  • 200 g cascaval Delaco DeFamilie
  • chimen macinat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu untura:

Intr-un vas se pune faina, cele 2 lgt de sare si untura. Drojdia se dizolva in apa minerala cu putin zahar si un pic de faina. Se toarna apoi peste faina, la fel si ouale batute bine. Se amesteca toate ingredientele si spre final se adauga smantana. Se framanta aluatul pana devine omogen, elastic si care se poate intinde. Se imparte in doua.

Se ia o parte si se intinde pe masa de lucru intr-o foaie cu grosimea de 3-4 mm. Se unge deasupra cu oul batut bine cu putina sare, se rade deasupra cascaval, se presara chimen macinat apoi se taie in formele dorite. Eu le-am taiat betigase. La fel se procedeaza si cu restul aluatului.

Se aseaza in tava si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 minute, pana se rumenesc frumos deasupra. 

Se servesc cu mare placere atat la scoala sau la serviciu, dar mai ales in fata televizorului. :)))

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca preferati, puteti presara deasupra seminte de chimen.

2

Din cantitatea data mi-au iesit 5 tavi de aragaz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu untura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 55 %
999.99 lei
449.99 lei

COMENTARII (22)

Panacris 1

23.01.2016, 18:39

Super buneeeee! Și la Benga, cred că ar prinde tare bineee!

Gicuta 1

25.01.2016, 08:52

Imi plac tare mult!

mihaelar63 1

27.01.2016, 23:21

Berea mai lipseste )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu chimen