N-avem introducere, ca e post si e pe mute....
Mai intai punem la fiert legumele. Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja, dupa ce au fiert ii curatam de coaja si ii lasam sa se raceasca bine. Curatam de coaja morcovii, pastarnacul si patrunjelul si le punem la fiert, dupa ce au fiert lasam sa se raceasca bine. castravetii si gogosarii ii taiem cubulete mici si ii punem intr-o sita sa se scurga bine de zeama. Dupa ce s-au racit legumele le taiem cubulete mici, le asezam intr-un castron mai mare, adaugam castravetii si gogosarii scursi bine de zeama, potrivim de sare si piper. Adaugam si 2-3 linguri de mustar si omogenizam.
Maioneza : Pasam bine cartofii,pastranacul si telina, adaugam sare si apoi incepem sa picuram uleiul amestecand usor, adaugam si mustarul si continuam sa amestecam pana terminam uleiul. Adaugam si zeama de lamaie, apoi maioneza o adaugam peste legume si omogenizam. Eu am asezat salata in caserole pentru ca am impartit-o. Am asezat si un platou mai mic pe care l-am ornat deasupra cu sos de maioneza, apoi am decorat cu masline, gogosar, morcov, frunze de patrunjel...