Icre de crap cu ceapa

de adasev12 in Salate, 29 Iul 2010 | 11719 vizualizari

 

cu putin de ici..putin de dincolo...am gasit o formula de icre care ma satisface in sfarsit.vreti sa vi-o spun si voua? ok....

 

INGREDIENTE

  • 100 g icre de crap
  • 400-500 ml ulei
  • 2 felii de franzela
  • putin lapte pt inmuiat franzela
  • o jumatate de lamaie stoarsa
  • o jumatate de ceapa mica, rasa f marunt
  • 50 m apa minerala forte

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Icre de crap cu ceapa:

Icrele se pun intr-o farfurie si cu o furculita se zdrobesc bine. Se soarce o jumatate de lamaie si se adauga jumatate din sucul stors peste icre si se mai bat putin cu furculita. imediat se vor lega si se vor deschide la culaore. sucul de lamaie le ajuta sa se lege bine si nu se vor taia in timpul prepararii, plus ca le da si un gust deosebit.

apoi se incepe cu uleiul turnat cate putin ca la orice maioneza. eu am folosit mixerul fiindca sunt mai pretentioase si in plus nu ma chinui s ale fac cu mana( am facut destul asa inainte).

cam pe la jumatatea preparaii se inmoie feliile de franzela in lapte f bine , se storc si se adauga la icre.se continua baterea sa se omogenizeze bine painea , apoi punem si ceapa rasa pe razatoarea mica si stoarsa de surpulsul de suc.eu am folosit ceapa verde putin mai mare...are gust mai bun.se mai adauga si suc de lamaie din ce a ramas, fiindca o sa devina mai groase.

se continua baterea icrelor si treptat se va adauga cate putin si apa minerala. aceasta o sa le faca f pufoase si in plus le deschide la culoare astfell incat la final vor deveni aproape albe.la sfarsit se potrivesc de sare , eventual putin piper daca va place( daca aveti din ala alb e mai indicat), eu nu am pus.

cam asta este...simplu, dar produsul final e delicios, credeti-ma pe cuvant.pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Icre de crap cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

lia maria 1

30.07.2010, 12:37

foarte bune

adasev12 1

03.08.2010, 14:51

numai o feliuta LALY? iti dau un castron ...sa-ti ajunga...

adasev12 1

03.08.2010, 14:51

multumesc pt comentarii fetelor, sunteti dragute.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salata de bame-reteta specific araba