Pentru ca sunt destul de grasa, ca sa nu spun obeza, prietenele mele ma tot indeamna sa tin dieta Dukan. Sigur ca vreau sa slabesc, dar cum sa mananc acum vara numai proteine? Si frucre cand mananc? La iarna, din import? Eu le prefer pe cele romanesti care au gust si parfum. Dar nici salata n-o sa mai fac(decat daca e o ocazie deosebita). O sa le mananc asa, de la mama lor.
Fructele se spala bine sub jet de apa rece si pepenele. Se lasa sa se scurga de apa sau se sterg cu prosop de hartie. Cu o forma speciala am taiat pepenele si nefiind prea mare, am taiat capacul mai mic. Cu o lingurita am scos samburii pepenelui. Dupa ce l-am curatat bine, am scos si o parte din pulpa pe care am taiat-o cubulete si le-am pus intr-un castron. Piersicile le-am curatat de coaja si le-am taiat cubulete, caisele le-am taiat felii si le-am pus in castron. Peste ele am pus o lingura de miere si am amestecat usor sa nu se sfarame fructele. Am pus o parte din fructe in castroneleul de pepenele galben, restul le-am pus intr-un castronel obisnuit. Zmeura am pus-o deasupra ca sa nu se terciuiasca. Peste fructe am turnat un paharel de triplu sec si le-am pus la frigider pentru cel putin 2 ore ca sa se amestece gusturile.
Cand am servit am ornat cu frisca light.
Pofta buna!
1
Am uitat sa cumpar si prune. Mi-ar fi placut sa pun si cateva prune.
2
A fost delicioasa, mai ales cea pusa in castronul de pepene galben