Salată de conopidă - rețetă de post

de elucubratiiculinare in Salate, 2 Dec 2012 | 6657 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopidă mică,
  • 1 ceapă mică,
  • 3 căței de usturoi,
  • 30 ml ulei,
  • zeamă de lămâie,
  • sare, piper proaspăt măcinat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salată de conopidă - rețetă de post:

Conopida se desface buchețele și se pune la fiert în apă rece cu un praf de sare. Când este fiartă conopida se pune la scurs și se lasă să se răcească în strecurătoare. Se toacă foarte fin cu un cuțit sau cu un robot de bucătărie. Se adaugă o ceapă tocată mărunt, usturoiul pisat, zeama de la 1/2 lămâie, sare și piper proaspăt măcinat. Adăugăm ulei în ploaie și amestecăm bine. Se servește cu pâine prăjită.
Opțional se poate adăuga maioneză făcută dintr-un cartof fiert bine și amestecat cu 1 linguriță mustar, 30 ml apă minerală și 30 ml ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de conopidă - rețetă de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de sfecla rosie cu maioneza de post