Salata de ciuperci pleurotus cu iaurt, usturoi si patrunjel

de Panacris in Salate, 2 Apr 2019 | 8357 vizualizari

 

O salata satioasa si gustoasa! Se poate servi simpla sau alaturi de un preparat din carne.

 

INGREDIENTE

  • ciuperci pleurotus cca. 300 g,
  • usturoi 3-4 catei,
  • sare Hymalaya 1 lingura,
  • piper proaspăt măcinat,
  • pătrunjel verde 1 legatura.
  • Iaurt grecesc 125 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de ciuperci pleurotus cu iaurt, usturoi si patrunjel:

Ciupercile se curata si se taie bucati mai mici și se lasa la fiert la foc mediu, semicoperit cca. 15 minute, in cca. 1000 ml apa rece, asezonata cu sare.

Apoi se strecoara de apa si se lasa la racit.

Intre timp se curata si toaca marunt patrunjelul si usturoiul, și se adauga in iaurt, amestecandu-se usor pana ce se inglobeaza toate ingredientele. Sosul obtinut se rastoarna peste ciupercile racite, amestecandu-se usor, se asezoneaza de sare si piper si se la la rece minim 30 minute pana la servire.

Spor si pofta buna!

TIPS-URI

1

patrunjelul se poate inlocui cu marar, in functie de preferintele fiecaruia ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de ciuperci pleurotus cu iaurt, usturoi si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]