O nouă rețetă, o nouă provocare. Am tot cumpărat castraveți feliați conservați în oțet de la diverși producători, îi folosesc la hambugheri sau hot-dogi preparați acasă. M-am tot gândit, eu nu pot să-i prepar acasă, așa că am dat o căutare pe net și mi-a plăcut varianta aceasta: http://adogospodina.blogspot.com/2011/09/salata-de-castraveti-cu-ceapa-muratura.html
Așa că zis și preparat, bineînțeles cu mici modificări pe ici pe colo. Abia aștept să testăm salata minunată!
Poate vă inspiră și probați! ;) Spor și succes!
Castraveții mai măricei se spală și se taie rondele subțiri, cu mandolina, cuțitaș sau mai modern la robot.
Ceapa se curăță și se feliază julien, folosindu-se aceleași ajutoare ca și la felierea castraveților.
Într-un vas încăpător se amestecă legumele împreună cu sarea și se lasă la odihnă până a doua zi.
Se pregătesc borcane, de preferat de 800 ml, spălate și sterilizate în cuptorul încins.
În borcanele răcite, se pune câte o lingură din amestecul de condiment pentru murături Kamis (semințe muștar alb, foi de dafin, tije de mărar, hrean, usturoi, semințe de mărar, tarhon) apoi se umplu cu amestecul de ceapă și castraveți, îndesându-le cât se poate de bine, completându-se cu lichidul obținut, iar la final câte un fir de țelină verde cu frunze.
Borcanele se închid ermetic și se depozitează la loc răcoros.
Spor și poftă bună!