Salata de boeuf, e salată cu rădăcinoase și musai carne de vită;) Am mai probat variațiuni cu carne de înaripate, sau ciuperci, dar cea mai reușită e cea cu carne de bovină. Zis și făcut, am exectutat o salată bună, bună, bună ;) Ajutor la mărunțit de data asta l-am avut pe TataZmeu;) se pricepe tare bine la tocat ;)
Carnea de vită se fierbe în oala sub presiune cca 60 de minute, de când începe să fluiere. Cartofii spălați bine, se fierb în coajă, tot la oala sub presiune cca. 20 de minute. Morcovii, păstârnacul, țelina și gulia se fierb separat, în multă apă rece, asezonată cu puțină sare iodată. În timp ce fierb ingredientele pentru salată, se prepară maioneza. După ce s-au fiert toate ingredientele, se scot din zeama fierbinte, se lasă la răcorit, apoi se toacă mărunt (de data asta am avut ca și ajutor principal pe TataZmeu ;))plus, gogoșarii și castraveții. Se amestecă ușor până ce se înglobează, adăugându-se câte o limgură de maionează, alternată cu una de muștar, atât cât e nevoie să se ”lege” salata. După ce s-au combinat gusturile, salata se asează pe platourile preferate și se după gustul și priceperea fiecăruia;) Spor și poftă bună!
1
Nou a fost aici, că am tocat gulia, păstârnacul și țelina:D Până anul acesta le-am folosit doar la fiert pentru gust;)