De fiecare data cand merg la restaurante eu asta comand (seara) zic sa nu mananc mult, dar asta face cat toate mancarurile la un loc cate are in ea si cat de buna este. M-am gandit sa fac acasa si sa nu mai servesc pe la altii. :)
Am inceput cu ceapa pe care am curatat-o si am taiat-o sub forma de solzisori apoi am pus-o intr-o caserola, am presarat sare pe ea si am stropit-o cu zeama de la o lamaie. Am lasat-o acolo amestecand din cand in cand pana am tocat restul ingredientelor.
Ouale le-am fiert tari si le-am taiat rondele, la fel am taiat si castravetii, rosiile si miezul de lapte. Baconul l-am taiat in felii dreptunghiulare, iar maslinele le-am lasat intregi, dar fara samburi. Ardeii i-am tocat in fasii lungi(julien)
Maioneza am facut putina dintr-un galbenus de ou mic(de puicuta), putin mustar, sare si ulei.
Am asezat un rand de ingrediente, am ras putina branza telemea si am pus din loc in loc maioneza si am repetat procedura pana la terminarea ingredientelor. am ornat cu putin marar tocat fin.
O vom servi cu budinca de cartofi si ficat cu sos.