Salafat el Rehab - Salata libaneza de vinete

de retetepersane in Aperitive / Garnituri, 30 Mai 2011 | 14474 vizualizari

 

Vinetele sunt foarte apreciate in Orientul Mijlociu datorita gustului lor usor afumat si a versatilitatii lor, care face posibila combinarea lor in numeroase variante.
Aceasta salata de vinete, foarte racoroasa merge foarte bine ca garnitura la Kebab, dar si ca aperitiv, alaturi de hummus si lipie proaspata.

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete coapte
  • 2 rosii mari
  • o legatura mica de patrunjel
  • o ceapa verde
  • un usturoi verde sau 2 graunti de usturoi taiati marunt
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie 
  • sare, piper
  • Optional: ardei iute taiat rondele, feliute de masline.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salafat el Rehab - Salata libaneza de vinete:

1. In primul rand se coc vinetele, se curata sub jet de apa rece, se sareaza si se lasa sa se raceasca, apoi se taie cubulete mici.

2. Se taie rosiile cubulete mici. O rosie eu am copt-o impreuna cu vinetele si una am lasat-o cruda.

3. Se toaca ceapa verde, usturoiul si patrunjelul.

4. Se amesteca toata ingredientele intr-un vas incapator, se asezoneaza cu ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper si se pune la frigider.

5. Daca doriti ca salata dvs sa fie o pasta cum e salata romaneasca de vinete, puneti toate ingredientele intr-un blender.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salafat el Rehab - Salata libaneza de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

ieri la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv de craciun