Tarta aperitiv

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2012 | 5871 vizualizari

 

Reteta e modificata dupa una din Unica :) si e incredibil de gustoasaaa

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 300 gr faina
  • 150 gr unt
  • 300 ml smantana
  • 1 ou
  • 1 vf cutit sare

Umplutura:

  • 2 fire praz
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 100 gr cascaval
  • 200 gr sunca
  • 2 rosii
  • 4 oua
  • 2 lg unt
  • sare, piper
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta aperitiv:

Pentru aluat, amestecam bine toate ingredientele (eu am folosit robotul), apoi formam o bila, o infoliem si o tinem la rece min 30min.

Umplutura:

Calim prazul feliat in unt, apoi adaugam ardeiul taiat fasii si lasam pana se inmoaie, iar la final punem rosiile si lasam sa mai fiarba putin. Separat, batem ouale bine, apoi adaugam cascavalul, sunca taiata cubulete si amestecul calit, cand s-a racit. Condimentam cu sare si piper.

Scoatem aluatul de la rece, il intindem intr-o foaie rotunda cu grosimea de 5mm si il punem in forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Punem inca o bucata de hartie de copt peste aluat, umplem cu boabe de fasole/soia etc si dam la cuptor la 190-200C pana cand e coapta aproape de tot inclusiv in mijloc.

Apoi scoatem forma din cuptor, punem umplutura si dam din nou la 180C pana cand se incheaga bine, dar poate sa mai miste putin in mijloc.

TIPS-URI

1

Daca o lasam prea mult cu umplutura in cuptor o sa se usuce; nu e problema daca "face mici valuri" in mijloc pt ca oricum se va mai inchega si cand o scoatem din cuptor la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

deyutzky 1

08.01.2012, 23:59

Anamaria7 1

09.01.2012, 12:41

nu-s io de-a beuturii, da' Miha, te cred pe cuvant... parca si eu siimt ca se imbina bine

mena29 1

09.01.2012, 13:08

Foarte tentanta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu foietaj, jambon si branza