Rulou de dovlecel si bacon

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 4 Iul 2014 | 6976 vizualizari

 

Perfect pentru un platou cu aperitive . Numai sa incercati sa-i taiati mai uniform decat mine :d

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei zuchinii
  • 100 gr bacon feliat foarte subtire
  • 50 ml ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulou de dovlecel si bacon:

Incepem prin a spala si curatata dovleceii . Fiecare dovlecel il taiem pe lungime in fasii subtiri (eu am taiat doi dovlecei in 9 felii ) .

Fiecare felie o asezonam cu sare (nu multa ) si ii lasam sa stea putin asa.

Intr-o tava pe ochiul aragazului punem uleiul la incins , si cand este incins prajim bucatile de dovlecel pe o parte si pe alta , pana se inmoaie putin si capata putina culoare. Le scoatem pe servetel ca sa se absoarba uleiul in exces.

Cand sunt inca caldute luam cate o fasie de dovlecel si una de bacon si le rulam impreuna. Infingem intr-o frigaruie ( eu am pus cate 3 rulouri pe un bat de frigaruie ) si asezam intr-o tava pe care o putem pune in cuptor .

Procedam la fel pana terminam toate .

Dam tava la cuptor pentru 20 minute , maxim si lasam la racit .

Servim alaturi de alte aperitive pe un platou sau ca atare impreuna cu un sos de usturoi cu smantana .

TIPS-URI

1

ar merge si o bucata de cascaval pus deasupra inainte de ai scoate din cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou de dovlecel si bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Bunica 1

04.07.2014, 16:06

Un aperitiv delicios!

MotanLaOale 1

04.07.2014, 23:41

Rocsi 1

05.07.2014, 19:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuib de somon cu crema de branza si ton