Rulada din carne de porc afumata

de Constelatialeu in Porc, 23 Dec 2015 | 9241 vizualizari

 

Cand se transeaza porcul, dar nu ca la macelarie ci asa cum am pomenit eu de mic copil,dupa ce se ia osanza este o bucata de carnita foarte subtire, nu stiu cum se numeste, dar partea aia obisnuim sa o afumam si sa o pregatim in diverse forme. Azi am ales o rulada fiarta-n zeama de varza.

 

INGREDIENTE

  • cca 560 g carne de porc afumata ( partea de la burta sau fiecare de care are)
  • 200 g carne d eporc tocata
  • 1 ou
  • piper
  • 3 cepe verzi doar partea alba
  • boia iute
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • 1 si 1/2 l zeama de varza
  • 1 l apa
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din carne de porc afumata:

Mai intai amestecam carnea tocata, cu ceapa taiata marunt,adaugam piper si ou si omogenizam. Apoi luam bucata de carne afumata si o crestam pe unde este mai inalta, s afie cat mai plata posibil. Apoi intindem carnea tocata pe toata suprafata si rulam cat putem de strans, in asa fel incat sa nu iasa carnea tocata afara si tavalim prin boia iute. Apoi bucata rulata o impachetam in hartie de copt si legam bine cu sfoara, apoi o infasuram in folie alimentara si inodam bine capetele, intepam din loc in loc cu o frigaruie. Intr-o cratita mai inalta turnam zeama de varza si apa, punem boabe de piper si foi de dafin si bagam bucata de rulada, punem cratita pe foc sa fiarba, am fiert-o aproape 2 ore la foc domol. Dupa ce a fiert, scoatem din zeama desfacem rulada, o lasam putin sa se zvante si o mai tavalim un pic prin boia iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din carne de porc afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Corinuta 1

24.12.2015, 20:26

ioi tu Cleme, cum arata!

simona72 1

25.12.2015, 13:26

Ce faina ti-a iesit! Am pus reteta la pastrare sa o probez.

mihaelar63 1

15.12.2016, 20:53

Super reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Matrai borzoska - snitel unguresc