Papricas in crusta de cartofi

de Lau in Porc, 9 Sep 2014 | 3964 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne de porc
  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 1 kg cartofi
  • 3 rosii
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • boia de ardei
  • 100 ml vin
  • 200 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas in crusta de cartofi:

Carnea o spalam si o taiem bucati,o condimentam cu sare si piper dupa care o prajim in ulei incalzit pe ambele parti,

Intr-o cratita calim ceapa tocata, adaugam ardeiul tocat marunt ,lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam boaia de ardei,sare,piper dupa gust,crengute de rozmarin,carnea prajita si 200 ml apa calduta,acoperim cu un capac si lasam sa fiarba cca 20 min,la final adaugam rosiile tocate si mai lasam cca 2-3 min pe foc,

Intre timp fierbem cartofi in coaja,ii trecem pe sub un jet de apa rece,ii lasam sa se raceasca dupa care ii curatam de coaja si ii taiem felii,

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei adaugam amestecul de carne,vinul si deasupra adaugam felii de cartofii una langa alta,

Dam la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos.

Eu am preferat sa adaug cascaval ras deasupra,dupa care am dat la cuptorul incalzit

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas in crusta de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papricaș de porc