Risotto cu ciuperci si Gorgonzola

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 14 Sep 2017 | 3980 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru ciuperci:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi, feliat
  • 250 grame ciuperci proaspete, feliate
  • cimbru proaspat
  • Pentru risotto:
  • 1 litru supa de legume (se poate obtine din cub concentrat)
  • 1 1/2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mica, alba, tocata
  • 320 grame orez pentru risotto (cu bob rotund)
  • 60 ml vin alb sec
  • 100 grame Gorgonzola (eu am folosit Dolce)
  • 20 de grame unt
  • 20 de grame Parmezan ras
  • piper, sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci si Gorgonzola:

Supa de legume se aduce la punctul de fierbere, intr-o craticioara, se reduce focul la mic si se lasa pana la momentul utilizarii. 

Intr-o cratita cu pereti inalti, se incalzeste uleiul pentru ciuperci. Se adauga usturoiul si se soteaza cateva minute, avand grija sa nu se arda. 

Se adauga ciupercile si cimbrul si se calesc 5-8 minute, pana se inmoaie. Se transfera pe o farfurie. 

In aceeasi cratita, se incalzeste restul de ulei, se adauga ceapa si se caleste pana devine translucida. Se adauga orezul, se lasa 2-3 minute, amestecand frecvent, se adauga apoi vinul. Dupa ce aceasta s-a evaporat, se adauga cate un polonic de supa, amestecand frecvent si adaugand supa pe masura ce lichidul se evapora. Cand mai ramane cam jumatate din cantitatea de supa, se adauga ciupercile gatite si se continua procesul pana cand toata cantitatea de supa a fost folosita. 

La final, se adauga branza taiata cuburi, untul si Parmezanul. Se indeparteaza de pe foc, se amesteca, se acopera cu un capac si se lasa 10 minute. 

Se serveste fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci si Gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi