Risotto cu caise uscate si pui

de papabundetot in Pui, 8 Sep 2013 | 3167 vizualizari

 

Nu am facut niciodata pana acum risotto,si tot am vazut zilele trecute,ba pe retele de socializare,ba la emisiuni TV ca toata lumea face risotto,asa ca m-am decis sa incerc si eu. Recunosc ca emisiunea lui Jamie Oliver (ca de fiecare data) m-a inspirat,mi se pare foarte apropiat de gusturile mele,gateste…altfel exact asa cum imi place si mie.Am declarat in diverse ocazii ca mie nu imi plac mancarurile simple cu gusturi comune,nu ma regasesc in ele si nici papilele mele nu sunt incantate.Pentru unii gusturile mele par ciudate poate,pentru mine insa…sunt perfecte :)

 

INGREDIENTE

Pentru risotto am folosit:

  • o cana orez cu bob scurt
  • 150 ml vin alb sec
  • 1 ceapa rosie
  • 5-6 caise uscate
  • 1 L supa de pui
  • curry,
  • 1 ardei iute,
  • cimbru
  • 2-3 frunze de salvie,
  • ulei de rapita

Pentru pui:

  • 3 pulpe de pui fara os
  • sos soia,
  • salvie,rozmarin
  • curry
  • ,fulgi de ardei iute,
  • usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu caise uscate si pui:

Puiul l-am taiat bucatele mici si l-am marinat in sos soia,curry,fulgi de ardei iute,salvie si rozmarin tocate,si 1 catel de usturoi tocat marunt,pentru aroma.

Am curatat si tocat marunt ceapa,caisele si le-am pus in oala cu ulei incins,am adaugat si verdeturile tocate foarte marunt si le-am lasat putin sa isi elibereze aromele.Am adaugat apoi curry si orezul si l-am lasat sa se prajeasca pana a devenit usor transparent,am adaugat apoi vinul si am lasat sa fiarba amestecand continuu.Dupa ce vinul aproape s-a evaporat am adaugat cate 1 polonic de supa de pui si dupa ce se evapora adaugam altul si tot asa pana orezul a capatat consistenta pe care o doream.Pentru ca tot am spus ca am vazut la Jamie cum se face acest risotto si nemaifacand pana acum,am respectat ce spunea el acolo si anume faptul ca,consistenta risotto-ului trebuie sa fie usor lichida,atunci cand il iei in lingura sa curga usor,si nu sa fie sec ca un pilaf.

Puiul l-am prajit intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de rapita si l-am rumenit frumos,apoi l-am servit alaturi de risotoo.

Am presarat deasupra pentru un plus de savoare si cateva boabe de rodie si busuioc proaspat.A fost cu adevarat delicios dar si o alta cina destul de rapida.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu caise uscate si pui" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui in unt cu cartofi la cuptor