Bucatele de pui cu sos de muștar

de Panacris in Pui, 5 Iun 2020 | 3145 vizualizari

 

Un fel principal tare sățios, pe gustul Zmeișorilor! Spor și poftă bună! 😉

 

INGREDIENTE

  • Piept de pui cca. 1000 g,
  • Ceapă verde 3 bucăți,
  • Ardei verde 1 bucată,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ulei cca. 3 linguri,
  • Apă cca. 400 ml,
  • Vin alb demisec cca. 300 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Usturoi pudră 1 lingură,
  • Muștar pudră 2 linguri.

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bucatele de pui cu sos de muștar:

Ceapa verde și ardeii se curăță, spală și se toacă grosier.

Într-un vas încăpător, gen cratiță se adaugă uleiul, apoi vegetalele, 200 ml apă rece și se lasă la călit la foc mediu semiacoperit, cca. 10 minute, până ce vegetalele ajung translucide.

Între timp pieptul de pui se fasonează și taie bucățele, ce se adaugă apoi la amestecul de mai sus, lăsându-se la gătit cca. 10 minute la foc iute, neacoperit, amestecându-se la nevoie.

Apoi se asezonează de sare, piper, boia, usturoi, pudra de muștar și vin, se mai lasă la gătit cca. 15 minute semiacoperit, la foc mediu.

Spor și poftă bună! ;)

 

 

TIPS-URI

1

Ca și garnitură puteți opta pentru piure, orez, cartofi fierți, legume sau chiar paste! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucatele de pui cu sos de muștar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui