Reteta de ulei de masline aromat cu oregano si rozmarin

de bucatarasa in Sosuri, 12 Ian 2025 | 749 vizualizari

 

Reteta de ulei de masline aromat cu oregano si rozmarin
Acest ulei aromat este ideal pentru salate, bruschete sau pentru a da savoare preparatelor tale preferate. Este usor de facut si perfect pentru a-l pastra in bucatarie sau pentru a-l oferi cadou.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de ulei de masline aromat cu oregano si rozmarin
  • 250 ml ulei de masline extravirgin
  • 1 crenguta de rozmarin proaspat
  • 1 lingurita de oregano uscat (sau 2 crengute de oregano proaspat)
  • 2 catei de usturoi (optional, pentru un plus de aroma)
  • 1 borcan sau sticla cu capac etans, sterilizata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de ulei de masline aromat cu oregano si rozmarin:

Cum se prepara Reteta de ulei de masline aromat cu oregano si rozmarin

Pregatirea ierburilor

Spala crengutele de rozmarin si oregano proaspat (daca folosesti proaspat) si sterge-le bine cu un prosop curat. Este important sa fie complet uscate pentru a evita aparitia mucegaiului.

Optional: infuzarea calda

Daca doresti ca aromele sa fie mai intense mai rapid, poti incalzi uleiul de masline la foc mic (nu mai mult de 40-50°C). Adauga ierburile si usturoiul in uleiul cald pentru 5-10 minute, fara a le praji. Apoi lasa uleiul sa se raceasca complet.

Asamblarea

Introdu crengutele de rozmarin, oregano si usturoiul in borcan sau sticla. Toarna uleiul de masline peste, asigurandu-te ca ierburile sunt complet scufundate.

Pastrarea

Inchide ermetic borcanul si pastreaza-l intr-un loc racoros si intunecat timp de 1-2 saptamani pentru a permite aromelor sa se infuzeze complet.

Folosire

Poti folosi uleiul direct sau, daca preferi, il poti strecura pentru a indeparta ierburile si usturoiul. Foloseste la paste cu pui si spanac, pizza la tigaie sau risotto cu ciuperci.

TIPS-URI

1

Foloseste doar ulei de masline de calitate pentru cele mai bune rezultate.

2

Daca adaugi usturoi, consuma uleiul in 2-3 saptamani pentru a evita riscul de botulism.

3

Pentru variatii, poti adauga si alte condimente, cum ar fi fulgi de chili, boabe de piper sau coaja de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de ulei de masline aromat cu oregano si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos mexican rosu