Reteta de preparare a papanasilor (reteta cu numarul 100)

de Anamaria Cook in Dulciuri, 18 Apr 2013 | 5704 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Am tot vazut retete de papanasi in ultima vreme si imi era o pofta nebuna dar aici nu gasesc branza proaspata, doar un fel de branza sub forma de bulgarasi, putin mai moale. Am riscat sa ii fac cu ce am gasit si a meritat din plin.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor

    500 g branza proaspata de vaci (eu am gasit ceva numic cottage cheese sub forma de bulgarasi)
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • un varf cutit bicarbonat
  • un praf de sare
  • 200 g faina
  • Pentru servit:
  • dulceata de afine si smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor (reteta cu numarul 100):

 Reteta de preparare a papanasilor

 Amestecati branza proaspata cu ouale, zaharul, sarea si bicarbonatul pana obtineti o pasta moale. Adaugati faina putin cate putin, eu a trebuit sa folosesc mai multa faina pentru a obtine un aluat moale dar asta pentru ca branza proaspata gasita aici este mai moale si faina putin diferita.

  Cand ati obtinut un aluat moale rasturnati-l pe o suprafata de lucru presarata cu faina si framantati pana ce acesta devine elastic.

  Taiati in parti egale si formati bile pe care apoi cu ajutorul degetelor date prin faina le gauriti la mijloc. Modelati bilute mai mici pe care sa le asezaci deasupra fiecarei gogosele (dupa prajire) pentru a forma papanasii.

  Prajiti pe fiecare parte in ulei incins, la foc mic sa se patrunda si in interior, avand grija sa nu ii ardeti. Verificati primul papanas daca este copt si daca este continuati sa ii prajiti pe ceilalti la aceeasi temperatura.

  Serviti calzi cu smantana si dulceata de afine(sau orice alta dulceata preferati). Eu i-am mancat si reci si mi-au placut la fel de mult!

  POFTA BUNA!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor (reteta cu numarul 100)" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor fierti