Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de mure

de Rocsi in Dulciuri, 27 Iun 2015 | 4245 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Adoram papanasii, ne plac atat de mult, ca daca ar fi dupa noi, am manca aproape zilnic, dar ne abtinem ca au ceva calorii :D...Hai ca va las si voua cativa si sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 400 g branza de vaci ( a fost mai cremoasa a mea)
  • 1 lingura cu varf smantana rece
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 350-400 gr faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • smantana pentru servit
  • dulceata de mure
  • ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de mure:

Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un bol punem branza, smanatana, zaharul, ouale si le mixam pana obtinem o crema. Adaugam praful de copt, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie. Cernem faina, incepem sa o turnam in ploaie si framantam. Cand obtinem un aluat omogen, usor lipicos, incetam sa mai punem faina. Daca aveti o branza mai uscata cu siguranta o sa va trebuiasca mai putina faina. Il lasam la odihnit 15 minute la frigider. Presaram faina pe masa de lucru, rupem bucati de aluat si formam niste inele mai mari si cateva bilute. Intr-o tigaie incingem ulei, punem papanasii. Ii rumenim la foc potrivit, rand pe rand, pe ambele parti. Ii scoatem pe un platou pe niste servetele de bucatarie. Ii lasam 5 minute sa se racoreasca, punem smantana peste, dulceata de mure si servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac, nuci si mere