Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine

de CameliaR in Dulciuri, 9 Sep 2015 | 4345 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 250 g branza de vaca
  • 1 ou
  • 100 g faina
  • 1 pliculet de zahar bourbon
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 varf de sare
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
  • 1 varf de praf de copt
  • 1 litru de ulei
  • smantana
  • dulceata de afine
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine:

Reteta de preparare a papanasilor

Pentru inceput trebuie sa amestecam intr-un castron branza cu zaharul bourbon, scortisoara macinata, sarea, bicarbonatul de sodiu, praful de copt.

Cu o furculita omogenizam compozitia iar apoi adaugam oul. Se omogenizeaza si oul cu branza dupa care punem faina cu o lingura iar apoi o luam la framantat.Veti obtine un aluat destul de moale dar modelabil. Pentru a nu se lipii lucrati cu mainile date prin faina. Aluatul se imparte in 4 bucati marisoare, cat cuprindem in palma si 4 bucatele mici. Modelam bucatile mici in forma de bilute iar pe cele mari le rotunjim dupa care le turtim iar apoi facem o gaura in mijlocul bilei cu degetul care se largeste usor sau puteti folosi o forma mica, rotunda.

Pentru prajit eu am folosit o oala mai inalta. Se toarna uleiul, se lasa la incins la foc potrivit iar apoi se pun pe rand cate 2 papanasi la prajit. Se lasa la prajit pana se rumenesc frumos. Scoatem papanasii pe hartie absorbanta. Se servesc calzi cu smantana si dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata