Reteta de preparare a papanasilor

de ionela2682 in Dulciuri, 27 Feb 2012 | 3720 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Recunosc ..nu am preparat ,dar nici nu am mancat pana acum acest vestit desert..Astazi m-am gandit sa-i prepar avannd la indemana toate ingredientele necesare .Ce a iesit? ...priviti si voi!

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 200 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 50 g zahar
  • 1 lingura gris
  • 100 g faina )+/-1-2 linguri)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie
  • Decor
  • gem ( de caise am folosit )
  • smantana
  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Pentru a avea un aluat omogen si fara cocoloase recomand folosirea mixerului sau a robotului de bucatarie.

-se mixeaza bine branza cu oui,sarea ,zaharul vanilat si bicarbonatul stins cu zeama de la 1/2 lamaie

-se adauga grisul

-se adauga faina cernuta ,pentru inceput 100  de grame ..iar daca aluatul este in continuare umed vom mai adauga 1-2 linguri

-pe masa infainata bine intindem aluatul intr-o foaie de  1 cm grosime si decupam cu ajutorul a 2 pahare (unul mai mare si unul mai micut_)papanasii

-prajim in baie de ulei incins pe ambele parti si-i scoatem pe un servet de bucatarie

-se servesc calzi cu smantana si gem/dulceata din belsug dar si presarati cu zahar pudra vanilat.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Ubulika 1

02.03.2012, 11:56

arata demential!! e imens

VERONICA2607 1

10.03.2012, 09:31

ce bine arata !!!

ionela2682 1

25.03.2012, 19:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi