Rataef cu malabi

de AndraAli in Dulciuri, 20 Iul 2014 | 5717 vizualizari

 

Este un desert specific arabesc .De obicei ei il prepara in perioada Ramadamului.Va sugerez sa-l incercati si sami ziceti ce parere aveti.Eu de ori de cate ori prepar rataef nu ramane unul in farfurie.

 

INGREDIENTE

  • 2 pahare faina
  • 2 pahare apa
  • 1 lingura drojdie proaspata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • PENTRU MALABI(CREMA)
  • 3 pahare lapte
  • 3 linguri cu varf amidon de porumb
  • 1 lingura de sirop de trandafiri
  • 3 linguri zahar
  • PENTRU SIROP
  • 2 pahare zahar
  • 2 pahare apa
  • 3 linguri de sirop de trandafiri
  • cateva picaturi de lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rataef cu malabi:

1. Dizolvam drojdia in apa calduta apoi adaugam treptat faina care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt.

2. Adaugam restul ingredientelor ,amestecam bine si apoi lasam aluatul la dospit o ora.

3. Dupa ce a crescut dublu aluatul il amestecam bine ,daca e preagros adaugam putin apa si il coacem in tigaie ca pe clatite.In tigaie nu punem nimic doar aluatul si il prajim doar pe o parte(parte de deasupra trebuie sa fie moale ca atunci cand le inchidem sa se lipeasca intre ele).

4. Cand vedem ca aluatul din partea de sus incepe sa se coaca le scoatem pe un prosop, una langa cealalta.

5.Preparare malabi(crema):

Punem laptele la foc si cand incepe sa fiarba adaugam amidonul care a fost amestecat in prealabil cu 4 linguri de lapte. Adaugam imediat si laptele si amestestecam non stop pana se ingroasa. Dam compozitia la rece.

6. Umplem rataief-urile cu crema de malabi si le inchidem bine sa nu iasa crema afara cand le prajim.

7. Intr-o cratita punem ulei din belsug,lasam sa se incinga uleiul iar apoi adaugam rataiefurile.Le prajim pana prind culoare maro, crispy.

8. Le scoatem din ulei si le dau repede prin siropul racit in prealabil, iar apoi le lasam la scurs.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rataef cu malabi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kodrit Kadir