Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume

de Andra_Constantinescu in Rata, 1 Apr 2017 | 15883 vizualizari

 

Am avut cinci ratuste la tara, iar acum au ramas patru. Este pentru prima data cand gatesc carne de rata, dar si cand mananc. Vreau sa va spun ca a fost foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Pentru marinarea carnii:
  • 1 ratoi intreg cu ficat, inima si pipota
  • 250 ml apa
  • 250 ml vin
  • 2 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • 1 lingura ulei
  • 1 morcov
  • 1 ceapa galbena
  • 4 fire de patrunjel
  • putin cimbru uscat
  • 1 lingura sare
  • Pentru umplut si servire:
  • 1 portocala
  • 2 mere
  • 2 crengute de rozmarin
  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 2 cepe galbene
  • 1 ardei Kapia
  • cateva frunze de telina
  • sare
  • apa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume:

Se pregateste de seara o marinada, amestecand intr-o cratita, apa, vinul, foile de dafin sfaramate, boabele de piper, uleiul, morcovul (curatat de coaja, spalat si feliat), ceapa (curatata de foi, spalata si feliata), patrunjelul (spalat si rupt), cimbrul si sarea. Se adauga si carnea (curatata si spalata) si se stropeste cu aceasta marinada. Se lasa la rece pana a doua zi. Carnea se mai intoarce de pe o parte pe cealalta, din cand in cand.

A doua zi, se pune ratoiul intr-o tava, impreuna cu marinada si se umple cu maruntaiele, morcovul si ceapa din marinada, o portocala (curatata de coaja) si doua mere (curatate de coaja si cotor si spalate).

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se coase ratoiul si se presara peste el frunzulitele de rozmarin. Se introduce tava la cuptor. Din cand in cand, carnea se intoarce de pe o parte pe alta. Intre timp, se pregatesc legumele.

Dovlecelul se curata de coaja, se spala si se feliaza.

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in bucati mari si se pun intr-un castron cu apa rece.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.

Ceapa rosie se curata de foi, se spala si se taie rondele, iar cea galbena julienne.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie in bucati mari.

Frunzele de telina se spala.

Dupa ce carnea s-a facut pe jumatate, se adauga toate legumele in tava, pe langa carne, se mai adauga apa, daca este necesar si se presara o lingurita de sare peste legume. Se introduce tava din nou la cuptor, pana cand totul este bine gatit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata 'confiate' cu cartofi