Rasol de vita

de Brindusa in Vita, 13 Mar 2010 | 9479 vizualizari

 

O mancare tocmai buna pentru o zi de duminica

 

INGREDIENTE

  • rasol de vita, 2 kg
  • 6 l de apa
  • 400 g morcov
  • 200 g ceapa
  • putina telina si patrunjel/pastarnac
  • 8 cartofi medii, cam de aceeasi marime.
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de vita:

Spala rasolul de vita si pune-l intr-o oala mare cu apa. Da focul mare pana ce incepe sa fiarba, apoi redu focul, asfel incat fierberea sa se faca incet. Scoate spuma de cate ori este nevoie. Acopera cu un capac si lasa cam 3 ore, sau pana ce carnea e aproape fiarta.

Adauga morcovii, ceapa, telina, patrunjelul, sare, piper si fierbe pana ce sunt aproape facuti. Adauga cartofii si lasa pana ce fierb.

Din zeama rezultata poti face o supa a la grec ca aici sau o supa cu taietei/galusti.

Carnea serveste-o alaturi de cartofi si morcovi, cu hrean si unt

 

TIPS-URI

1

in loc de un rasol mare, foloseste doua mai mici, pentru ca fierb mai repede

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tagliata di manzo con salsa di panna