N-am mancat racitura de vreo 14 ani....adica de cand sunt in Franta. Vazand retetele voastre mi s-a facut mare pofta. Asa ca de Paste m-am dus la "boucher-ul" francez si am cumparat 2 picioare de porc albe si frumoase :) Francezii sunt si ei mari consumatori de "pieds de porc en gelée" - racitura ca a noastra .... Buna mi-a mai iesit si de loc grasa. ...
Se curata ceapa si morcovii.
Spalam carnea, o punem in oala sub presiune.
Adaugam ceapa si morcovii, frunza de dafin, 2 linguri de sare si piper. Acoperim cu apa si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba lasam 35 de minute. Nu deschidem vasul imediat, lasam sa iasa aburul singur.
Deschidem capacul, scoatem carnea si o lasam sa se raceasca.
Intre timp scoatem ceapa si morcovii.
Pastram morcovii, ii taiem in rondele.
Curatam usturoiul, il pisam si-l adaugam in zeama.
Verificam gustul si asezonam daca este nevoie.
Filtram zeama bine - eu am strecurat prin 4 prosoape absorbante de hartie suprapuse. Au adunat toata grasimea iar zeama a iesit foarte clara.
Curatam carnea de pe oase si o portionam.
Incepem sa ornam formele.
Pe fundul fiecarei formei am pus rondele de morcov si frunze de patrunjel.
Adaugam un pic de zeama, punem un strat de carne adaugam zeama, iar apoi decoram cu morcov si patrunjel.
Acoperim bine cu zeama.
Pentru formele mai adanci ca forma de chec am pus 2 straturi de carne alternand cu legumele.
Dam la frigider cand sunt complet racite.
E bine de lasat toata noaptea, ale mele erau inchegate dupa 3-4 ore.
Cand servim le scoatem din forme.
Servim cu paine sau mamaliguta calda , cu o salata sau cu castraveciori.
Pofta buna!!!