Pumpkin Pie - Placinta cu dovleac

de Corinuta in Prajituri, 2 Noi 2012 | 5250 vizualizari

 

Daca tot am imprumutat de la americani ''halovenu'' de ce sa nu luam si ceva bun?
O placinta duuuulce si aromata de toamna, care chiar daca nu arata, sa stiti ca e foarte buna:D

 

INGREDIENTE

  • Ptr aluat:
  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 1 vf de cutit de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • Ptr umplutura:
  • 1 kg dovleac placintar curatat si taiat cuburi
  • 200 ml smantana dulce
  • 150 g zahar brun
  • 3 oua
  • 1 lingurita amidon
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1/4 lingurita nucsoara macinata
  • 1/4 lingurita ienibahar macinat
  • coaja rasa de la o lamaie(optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pumpkin Pie - Placinta cu dovleac:

Ptr aluat, se amesteca intr-un bol faina cu sarea, zaharul si coaja de lamaie. Se adauga oul si untul taiat cubulete si se framanta putin, doar cat sa se amestece toate ingredientele. Se infasoara aluatul intr-o folie si se da la frigider pana a doua zi.

Se scoate aluatul din frigider si se intinde o foaie rotunda pe care o asezam in tava de placinta si dam aluatul din nou la rece.

Se incinge cuptorul la 200 de grade, se pune dovleacul intr-o tava si se acopera cu o folie de aluminiu, apoi se da la cuptor ptr 30-35 de minute.

Cu ajutorul unei furculite se inteapa aluatul din loc in loc, se aseaza peste el o hartie de copt si niste boabe de fasole si se coace 20 de minute.

Se paseaza dovleacul. Intr-un bol se amesteca zaharul brun cu sarea, scortisoara, nucsoara, ienibaharul, coaja de lamaie si amidonul. Se adauga ouale batute, apoi dovleacul si la sfarsit smantana dulce. Se toarna umplutura peste aluat. Daca v-a ramas aluat puteti sa va jucati putin cu el si sa faceti niste frunzulite sau stelute, ce va place.

Se da la cuptor la 170 de grade ptr inca 30-35 de minute. Cand e gata se lasa sa se raceasca si apoi se da la frigider. Se taie mai bine rece, dar e foarte buna si calda. Parol!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pumpkin Pie - Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

andreea_angelo 1

03.11.2012, 13:06

wow arata foarte bine

adry88 1

03.11.2012, 14:57

super buna

Corinuta 1

03.11.2012, 15:32

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta frageda cu dovleac