Pumpkin Pie

de Anamaria7 in Prajituri, 17 Oct 2010 | 5357 vizualizari

 

Cand e vremea dovleacului, e vremea pentru Pumpkin Pie :D

 

INGREDIENTE

Crusta:

  • 130 gr biscuiti simpli
  • 1/3 c unt topit

Umplutura:

  • 450 gr piure de dovleac (sau dovleac ras calit)
  • 250 gr frisca lichida
  • 2 oua
  • 115 gr zahar brun
  • 4 lg miere
  • 1 lgt scortisoara
  • 2 lgt ghimbir ras
  • 1 lgt cuisoare macinate
  • 1/2 lgt sare

+  zahar pudra pentru ornat

Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pumpkin Pie:

Cuptorul se incalzeste la 190C. Forma de tarta/cu pereti detasabili se tapeteaza (eu am folosit-o pe cea cu pereti detasabili pe fundul careia am pus hartie de copt).

Crusta:

Biscuitii sfaramati se combina cu untul topit, apoi se apasa pe fundul vasului si se da la rece pana pregatim umplutura.

Umplutura:

Frisca batuta se amesteca cu dovleacul, apoi se adauga zaharul, ouale (pe rand), mierea, condimentele si sarea.

Compozitia se toarna peste crusta, iar forma se tine in cuptor cca 45 min, pana cand mijlocul nu mai "joaca" daca miscam usor de forma (folosim si testul scobitorii).

Se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu frisca batuta.

TIPS-URI

1

Daca aveti piure de dovleac, placinta o sa arate muuult mai frumos la final, va fi cremoasa, nu va semana cu un chec, asa ca a mea :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Pumpkin Pie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Gouda 1

20.10.2010, 21:41

5 f + my favourite neaparat o sa incerc inainte de Hallowen

Anamaria7 1

22.10.2010, 09:07

@mitinita, ma bucur ca esti incantata ti-am zis ca o sa iasa si cu smantana au ras-o deja?

Anamaria7 1

22.10.2010, 09:08

@Gouda, fa-o de Halloween decorata cu panza de paianjen astept sa o vad

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]